Annons

Annons

Glutenfri tomatpaj med oliver

Tomater, oliver, mozzarella och parmesan ger smak åt vår läckra paj.


Annons

Glutenfri-tomatpaj

Tomatpaj med oliver

4 personer

ca 20 cocktailtomater
olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk finhackad gul lök
lite flingsalt
1 rulle färsk smördeg, glutenfri, fryst
10 cm purjolök
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
salt och peppar
20 svarta oliver
1 boll mozzarella
2 dl riven parmesanost
grovmalen svartpeppar

Servering

parmaskinka

1. Dela tomaterna och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja. Finhacka vitlöken och strö ut över tomaterna tillsammans med den hackade gula löken. Krydda med flingsalt. Baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
2. Klä en smord pajform med smör­degen. Lägg i ett bakplåtspapper och fyll på med torkade ärter eller bönor för att hålla degen på plats. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 8 minuter. Lyft upp bakplåtspapperet och spara ärterna till nästa pajbak.
3. Skär purjolök, rödlök och vitlök tunt och låt puttra i lite olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
4. Fördela lökfräset i pajskalet och lägg de bakade tomaterna ovanpå. Lägg på oliver, riv över mozzarella och strö på parmesan. Ringla lite olivolja på toppen och krydda med grovmalen svartpeppar.
5. Grädda pajen i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Servera pajen ljummen, gärna med parmaskinka i tunna skivor.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…