Annons

Annons

Glutenfri smulpaj


Glutenfri smulpaj

Hallon- och mangopajer med mandelsmul – recept

Mandelmjöl kan du även göra själv genom att skålla, skala och mala sötmandel.

● ca 6 pers

Smuldeg

75 g smör eller margarin
½ dl pärlsocker
3 ½ dl mandelmjöl

Annons

Fyllning

5 dl hallon
5 dl djupfryst eller färsk mango i bitar
2 msk socker

Garnering

pärlsocker

Servering

lättvispad grädde el vaniljglass

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smuldeg: Hacka snabbt samman alla ingredienserna.
3. Fördela hallonen och mangobitarna i små ugnsfasta pajformar som rymmer ca 1 1/2 dl. Strö över sockret.
4. Smula degen över formarna och grädda pajerna i nedre delen av ugnen i 15–20 minuter.
5. Strö över lite extra pärlsocker och servera pajerna lätt ljumma, gärna tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Av Irene Ingelmark
Bild Anette Nilsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...