Annons

Annons

Glutenfri smulpaj


Glutenfri smulpaj

HALLON- OCH MANGOPAJER MED MANDELSMUL

Mandelmjöl kan du även göra själv genom att skålla, skala och mala sötmandel.

● ca 6 pers

 

Smuldeg

75 g smör eller margarin

1/2 dl pärlsocker

3 1/2 dl mandelmjöl

Fyllning

Annons

5 dl hallon

5 dl djupfryst eller färsk mango i bitar

2 msk socker

Garnering

pärlsocker

Servering

lättvispad grädde el vaniljglass

 

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Smuldeg: Hacka snabbt samman alla ingredienserna.

3. Fördela hallonen och mangobitarna i små ugnsfasta pajformar som rymmer ca 1 1/2 dl. Strö över sockret.

4. Smula degen över formarna och grädda pajerna i nedre delen av ugnen i 15–20 minuter.

5. Strö över lite extra pärlsocker och servera pajerna lätt ljumma, gärna tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Recept: Irene Ingelmark

Bild Anette Nilsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/