Annons

Annons

Glutenfri kladdkaka med vit choklad

Den här kakan får en lyxig, mazarinliknande smak tack vare mandelmjölet i smeten. Att den dessutom är helt glutenfri gör knappast saken sämre!


glutenfri-kladdkaka-med-vit-choklad-recpt

Baka glutenfritt på vit choklad och mandelmjöl och få en så här ljuvlig kladdkaka!

TESTA OCKSÅ: Kladdkaka med apelsin och dumle

• 10–12 bitar

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl mandelmjöl

TESTA OCKSÅ: Kladdkaka med vit choklad och jordgubbar

Garnering
florsocker
100 g färska bär t ex hallon, blåbär eller jordgubbar

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
2. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladhacket och rör om tills chokladen smält.
3. Vispa ägg och socker poröst, rör i chokladsmöret och mjölet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter.
4. Låt kakan svalna och kyl sedan i minst 4 timmar. Vid servering, pudra över florsocker och servera gärna med färska bär.
5. Kakan håller i upp till 4 dagar i kylen.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/