Annons

Annons

Glutenfri kladdkaka med vit choklad

Den här kakan får en lyxig, mazarinliknande smak tack vare mandelmjölet i smeten. Att den dessutom är helt glutenfri gör knappast saken sämre!


glutenfri-kladdkaka-med-vit-choklad-recpt

Baka glutenfritt på vit choklad och mandelmjöl och få en så här ljuvlig kladdkaka!

TESTA OCKSÅ: Kladdkaka med apelsin och dumle

• 10–12 bitar

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl mandelmjöl

TESTA OCKSÅ: Kladdkaka med vit choklad och jordgubbar

Garnering
florsocker
100 g färska bär t ex hallon, blåbär eller jordgubbar

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
2. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladhacket och rör om tills chokladen smält.
3. Vispa ägg och socker poröst, rör i chokladsmöret och mjölet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter.
4. Låt kakan svalna och kyl sedan i minst 4 timmar. Vid servering, pudra över florsocker och servera gärna med färska bär.
5. Kakan håller i upp till 4 dagar i kylen.

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson

 

Första hjälpen för dig som är glutenintolerant! 

– Allers i samarbete med Tidningen Glutenfritt –

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv 

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/