Annons

Annons

Glutenfri favoritkladdkaka!

Ljuvlig kladdkaka med topping av vit choklad!


Favoritkladdkaka

Glutenfri kladdkaka

Receptet räcker till en avlång 1 1/2-litersform. Är ni många så dubbla satsen och grädda i en rund form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Gräddningstiden blir möjligen 5 minuter längre.

6–8 pers 50 min

150 g smör
3 dl strösocker
1 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
1 1/2 dl potatismjöl

Annons

Topping

50 g vit choklad

Servering

lättvispad grädde

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en avlång 1 1/2-litersform med bakpapper.
2. Smält smöret i en stor gryta, som rymmer hela smeten. Ta grytan från värmen och rör ner övriga ingredienser till kakan. Blanda noga.
3. Häll smeten i formen. Grovhacka den vita chokladen och strö över kakan. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
4. Låt svalna i formen och kyl den sedan fram till serveringen. Servera gärna med en klick lättvispad grädde.

 

5 goda toppingar

♥ 50 g hackad mörk choklad
♥ 50 g hackad daim
♥ 6–8 lakritskolor i mindre bitar
♥ 1 dl grovhackade mandlar el valnötter
♥ 1/2 dl kokosflingor

 

Fler glutenfria recept

Glutenfria nöttoppar

Glutenfri smulpaj med hallon och mango



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...