Annons

Annons

Chokladtryffel med nötter

Unna dig något riktigt gott! Här får du recept på en härlig glutenfri tryffel med smaker av choklad och nötter.


Annons

Glutenfri chokladtryffel med nötter recept

Baka en läcker chokladtryffel med nötter. Bra recept på glutenfritt julgodis!

Glutenfri chokladtryffel med nötter – recept

Bra recept på glutenfritt julgodis! Baka en chokladtryffel med nötter till jul.

• ca 30 bitar

75 g sötmandel
75 g nötkärnor
75 g pinjenötter
75 g pistaschnötter, skalade
200 g mörk choklad, 70 %
200 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
1 msk osaltat smör
1 tsk Nescafé espresso
½ tsk malen kanel
½ tsk malen kardemumma

1. Skålla, skala och dela mandlarna mitt itu.
2. Rosta mandeln i en torr stekpanna på spisen tills färgen är lätt gyllenbrun. Rosta därefter de hela nötkärnorna tills skalet brister. Gnugga dem mellan två handdukar så att det mesta av skalet trillar av. Rosta till sist pinjenötterna till lätt gyllenbrun färg. Använd gärna lättsaltade pistaschnötter från snacksdisken och skala dessa.
3. Hacka nötkärnorna och pistaschnötterna grovt. Blanda alla nötterna och mandeln.
4. Klä bottnen på en bakform, ca 10×20 cm, med smörpapper eller forma en låda av smörpapper till samma mått. Strö ut hälften av nöthacket jämnt i formen.
5. Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden och matfettet, dra därefter kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen, Nescafépulvret, kanelen och kardemumman. Rör krämen slät och blank.
6. Häll tryffelsmeten i ett jämnt lager över nötblandningen. Strö över resterande nöthack och tryck ner det lätt i tryffeln. Täck väl och ställ kallt över natten.
7. Lossa tryffeln från kanten med kniv och stjälp upp ur formen. Skär i bitar eller skivor.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…