Annons

Annons

Lyxiga chokladrutor

Här får du chansen att smaka en liten, liten (du kan ju ta flera...) bit av himlen! Rutor med choklad, choklad, choklad!


Annons

Glutenfria chokladrutor med chokladglasyr recept

Här får du recept på läckra och glutenfria chokladrutor med en rejäl chokladglasyr på toppen!

TESTA OCKSÅ: Kryddig toscakaka i långpanna

Glutenfri chokladkaka med chokladglasyr – recept

Söta glutenfria rutor med choklad och en läcker chokladglasyr på toppen! Ett utmärkt recept för dig som vill äta glutenfritt eller bara unna dig något gott. Baka dem enkelt i långpanna och bjud på till fikat.

• ca 30 st • 1 tim 30 min

RECEPT: Mördegsrutor med björnbär

250 g mörk choklad
250 g smör
250 g florsocker, ca 5 dl
4 ägg

TESTA OCKSÅ: Kladdkaka med vit choklad och tranbär

Glasyr
400 g ljus choklad
1 burk kondenserad mjölk, ca 400 g
2 msk smör

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Hacka chokladen. Smält i en kastrull på låg värme tillsammans med smör och florsocker under omrörning.
3. Separera äggulor och äggvitor. Låt chokladsmeten svalna något och tillsätt äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner.
4. Häll upp i en bakpappersklädd form, 25×20 cm, och grädda i varm ugn i ca 35 minuter. Låt svalna.
5. Glasyr: Hacka mjölkchokladen till glasyren. Smält försiktigt tillsammans med den kondenserade mjölken och smöret över varmt vattenbad under omrörning. Bre glasyren på chokladkakan. Låt stå i kyl för att stelna. Låt gärna stå över natten innan du skär.

Tips!
Innan glasyren stelnat helt, strössla över torkade ätbara blommor, nötter, hackad choklad eller något annat roligt pynt!

Av Sandra Palmqvist
Bild: Jesper Arvidsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…