Annons

Annons

Kanelsnurror


Kanelsnurror

kanelsnurror

● ca 35 stora bullar

6 dl kallt vatten

84 g jäst för söta degar (drygt 1 1/2 paket)

2 liter och 3 dl vetemjöl special (1 380 g)

2 3/4 dl socker

2 msk bakpulver

1 tsk salt

240 g normalsaltat smör

1 stort ägg

Annons

Mandelfyllning

100 g mandelmassa

1 dl vatten

60 g rumstempererat smör

1 msk malen kanel

 

1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en smidig deg, helst i degblandare ca 15 minuter. Gör gärna glutentest, se nedan, för att se att degen verkligen är väl arbetad.

2. Låt jäsa övertäckt i rumsvärme i 1 1/2 timme.

3. Riv mandelmassan och blanda med vatten. Rör ner smör och kanel pö om pö så att allt blandas ordentligt.

4. Kavla ut degen, stryk rikligt med fyllning på. Forma till bullar på valfritt vis. Lägg bullarna i bakformar och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.

3. Grädda i 220°, ca 10–12 minuter.

 

Glutentest
Dra försiktigt isär en liten degbit för att se hur tunn degen kan bli. Håller den ihop ordentligt och inte spricker innan man nästan kan se igenom den så har du ett välutvecklat gluten.

 

Recept: Tobias Bergstrand/Utö Bakgård

Bild: Johanna Norin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/