Annons

Annons

Köttfärsfyllda tomater

Färsfyllda tomater som får en riktig smakskjuts av kanel, chili, mandel och aprikoser!


Fyllda-tomater-med-kottfars-recept

Spännande smak av chili, kanel och mandel i de här tomaterna som är fyllda med köttfärs!

• 10 st • 1 tim

TESTA OCKSÅ: Pizza med tomat och färskost

10 bifftomater
1 gul lök
matfett till stekning
400 g nötfärs
½ msk malen spiskummin
½ msk malen kanel
1 tsk torkade chiliflakes
½ msk rökt paprikapulver
½ dl tomatpuré
salt och peppar
10 torkade aprikoser
10 dadlar
1 dl flagad mandel
olja

Annons

TESTA OCKSÅ: Gratäng med tomat, aubergine och mozzarella

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär av ett lock på tomaterna, gröp ur dem och hacka innanmätet. Ställ dem på en bakpappersklädd plåt eller en smord form.
3. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i matfett. Tillsätt färs och kryddor och fräs lite till. Tillsätt tomathacket och -purén. Smaka av med salt och peppar.
4. Dela aprikoserna och dadlarna i mindre bitar och blanda ner i färsen tillsammans med mandeln. Smaka av.
5. Fyll tomaterna med färsen, sätt på locket, ringla över lite olja, salta och peppra och tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Gilla Allers på Facebook

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...