Annons

Annons

Färsbiffar med kantareller och getost


Annons

Kantarellfylld färsbiff med pepparsås

Kantarellfylld färsbiff med pepparsås

● 4 pers ● ca 40 min

500 g nötfärs
1 gul lök
1/2 dl ströbröd
2 tsk dijonsenap
1 dl vatten
salt och peppar

Fyllning

100 g trattkantareller eller gula kantareller
smör till stekning
1 vitlöksklyfta
75 g chèvreost

Sås

1/2 tsk grovt krossad svartpeppar
1 msk grönpeppar i lag
1 msk rosépeppar
2 dl kalvbuljong
1 1/2 dl grädde

Servering

nykokt pasta, t ex tagliatelle
enkel grönsallad

1. Finriv löken. Blanda med färs, ströbröd, senap och vatten i en bunke. Salta och peppra.
2. Hacka svampen grovt och fräs några minuter i matfettet. Finhacka vitlöken och tillsätt mot slutet och låt fräsa med utan att ta färg. Blanda svampfräset lite lätt med getosten.
3. Forma färsen till biffar. Tryck ett litet hål i varje biff med tummen. Fördela svamp- och ostfyllningen i biffarna och nyp ihop färsen runtom.
4. Stek biffarna på medelvärme i lite matfett i en stekpanna, ca 3 minuter på var sida.
5. Ta upp biffarna ur pannan. Lägg i en klick smör och tillsätt de olika pepparsorterna. Mosa pepparkornen lite lätt med en gaffel och låt fräsa 1–2 minuter.
6. Häll på buljongen och grädden. Låt såsen koka tills den tjocknar något. Smaka av med salt.
7. Lägg biffarna i såsen och låt dem bli varma. Servera med nykokt pasta och en enkel sallad.

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…