Annons

Annons

Fyllda färsbiffar med grönpepparsås

Satsa på en läckert krämig färsbiff med grädde och vinkokta katrinplommon. Servera på bästa sätt med klassisk grönpepparsås!


fyllda-färsbiffar-med-grönpepparsås-recept

Läckert recept på fyllda färsbiffar med det lilla extra! Servera med krämig grönpepparsås.

TESTA OCKSÅ: Baconlindad köttfärslimpa fylld med ost

• 4 pers • 40 min

500 g nötfärs
1 dl grädde
salt och peppar
8 katrinplommon
2 dl rött vin
2 msk råsocker
rapsolja till stekning

Haricots verts-sallad
125 g haricots verts
4 salladslökar
¼ liten fänkål
1 knippa rädisor
20 g rucola
½ dl olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
½ tsk råsocker

TESTA OCKSÅ: Färsbiffar med krämig svampsås

Grönpepparsås
2 msk grönpeppar i lag
2 dl kalvbuljong
2 dl grädde

Servering
klyftpotatis

1. Blanda färsen med grädde och smaksätt med salt och peppar. Forma till biffar.
2. Koka katrinplommonen i rött vin och råsocker i ca 5 minuter. Lägg ett katrinplommon på varje färsbiff och nyp ihop färsen runt om.
3. Haricots verts-sallad: Koka haricots verts i lättsaltat vatten i ca 4 minuter och spola dem kalla. Skär salladslök, fänkål och rädisor tunt. Blanda ihop det. Tillsätt rucolan. Rör ihop olivolja, vinäger, salt, peppar och socker och blanda försiktigt ner det i salladen.
4. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek biffarna i 2–3 minuter per sida. Ta upp biffarna ur pannan. Tillsätt grönpeppar i pannan och mosa kornen med en gaffel. Tillsätt buljong och grädde och låt koka tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar. Lägg i biffarna och låt dem bli varma i såsen.
5. Servera biffarna med salladen och såsen. Ha gärna ugnsbakad klyftpotatis till.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…