Annons

Annons

Fyllda färsbiffar med goda tillbehör

Smörfräst svamp med lite persilja och vitlök och en bit fetaost – så gör du färsbiffen till något alldeles extra!


Annons

fyllda-farsbiffar

Fyllda färsbiffar med ugnsgratinerad potatismos

● 4 pers ● 40 min

700 g färs, ox- el kalvfärs
1 gul lök
1 dl grädde
salt och peppar
100 g ostronskivling
smör till stekning
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
75 g fetaost
2 dl kalvbuljong

Syrade grönsaker

1 rödlök
125 g sockerärter
2 morötter
1/4 gurka
1/2 dl ättiksprit, 12%
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 dl matlagningsyoghurt

Servering

ugnsgratinerat potatismos

1. Syrade grönsaker:  Skär rödlöken i klyftor, strimla sockerärterna och skala morötterna och skiva dem tunt. Skala och dela gurkan, skrapa bort kärnhuset och skär den i små tärningar. Lägg grönsakerna i en bunke. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Häll lagen över grönsakerna och låt stå i ca 30 minuter.
2. Riv löken och blanda med färsen och grädden. Salta och peppra.
3. Hacka ostronskivlingen och fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna. Hacka vitlök och blanda ner den med persiljan.
4. Dela färsen i fyra delar och forma dem till biffar. Lägg en liten bit fetaost på varje biff och fördela svampfräset i en hög ovanpå. Nyp ihop färsen över fyllningen.
5. Stek färsbiffarna gyllenbruna i en klick smör i en stekpanna, ca 3 minuter på var sida. Koka ur pannan med kalvbuljong.
6. Häll bort lagen från grönsakerna och blanda ihop dem med yoghurt. Servera färsbiffarna med stekskyn, grönsakerna och gärna ett  ugnsgratinerat potatismos. Garnera med persilja.

Av Jan-Erik Hagbohm  Bild: Anette Nilsson 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…