Annons

Annons

Vetebullar i långpanna med nutella

Vetebullar kan passa chokladälskaren också, här med både chokladbitar och nutellakräm!


Annons

Fyllda bullar med nutella och choklad recept

TESTA OCKSÅ: Fyllda bullar med lime och kokos

Fyllda bullar med nutella och choklad – recept

Godaste fyllda bullarna med nutella och choklad bakar du enkelt i långpanna. Perfekt att bjuda den som älskar nötter och choklad på.

• 20 st

RECEPT: Fyllda bullar med hallon och mandelmassa

20 g jäst för söta degar
2 ½ dl kall mjölk
125 g rumsvarmt smör eller margarin
2 ägg
½ dl socker
ca 9 dl vetemjöl
1 ½ dl chokladdroppar

TESTA OCKSÅ: Vaniljbullar med strössel

Fyllning
1 dl nutella, nötkräm

Pensling
1 ägg

Glasyr
¾ dl florsocker
2 tsk kakaopulver
2 tsk vatten

1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den kalla mjölken. Rör om tills jästen är upplöst.
2. Klicka ner matfettet och tillsätt därefter ägg, socker och vetemjöl. Arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt sist chokladdropparna och arbeta degen ytterligare en kort stund, eller tills bitarna fördelats jämnt i degen.
3. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i ca 20 jämnstora degbitar. Forma dessa till avlånga bullar som placeras jämnt i en mindre långpanna, ca 25×40 centimeter. Täck dem med en fuktad handduk och ställ att jäsa kylskåpskallt över natten, eller ca 8 timmar.
4. Sätt ugnen på 225°. Ta fram de färdigjästa bullarna. Skär ett snitt i varje bulle och lägg i en sträng nötkräm. Låt bullarna få rumstemperatur medan ugnen värms upp.
5. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
6. Blanda samman florsocker, kakaopulver och vatten till en slät glasyr som ringlas över de kalla bullarna.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…