Annons

Annons

Hallonfyllda vetebullar

Läckra vetebullar med härlig sötsyrlig fyllning av hallon och mandelmassa – helt omöjliga att motstå!


Fyllda bullar med hallon och mandelmassa recept

Bullarna blir extra goda när de är fyllda av hallon och mandelmassa!

TESTA OCKSÅ: Fyllda bullar med vaniljkräm

Fyllda bullar med hallon och mandelmassa – recept

Så gott med vetebullar med fyllning! Här får du ett bästa receptet på lättbakade och saftiga fyllda bullar med hallon och mandelmassa. Perfekt när du vill bjuda på fika!

• 15 st

LÄS OCKSÅ: 7 tips – så lyckas du med kanelbullarna!

25 g jäst för söta degar
2 dl kall mjölk
½ ägg
75 g rumsvarmt smör eller margarin
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
6–6 ½ dl vetemjöl

TESTA OCKSÅ: Vaniljbullar med dubbel fyllning

Fyllning
125 g mandelmassa
ca 15 hallon

Pensling och garnering
½ ägg
florsocker

Dessutom behövs
pappersbakformar

1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den kalla mjölken. Rör om tills jästen är upplöst.
2. Vispa ägget lätt och tillsätt hälften i degvätskan. Spara resterande till pensling. Klicka ner det rumsvarma matfettet och tillsätt socker och vaniljsocker.
3. Blanda bakpulvret med mjölet och tillsätt. Arbeta samman till en smidig deg som får vila under bakduk i ca 45 minuter.
4. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den tunt. Ta med ett runt mått ut cirklar som mäter ca 10 centimeter i diameter. Klipp fyra jämna jack, som ett fyrklöverblad, halvvägs in i varje platta.
5. Fyllning: Dela mandelmassan i 15 jämnstora bitar och lägg en bit i mitten på varje cirkel. Lägg ett hallon ovanpå.
6. Pensla lite av det sparade ägget på ytterkanterna av bladen. Lyft därefter upp det första bladet och vik det runt fyllningen som en knopp. Tryck därefter fast de andra bladen i tur och ordning mot knoppen som en ros. Lägg bullarna i bakformar och ställ dem att jäsa till knappt dubbel storlek, vilket tar ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
7. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
8. Sikta lite florsocker över bullarna före servering.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…