Annons

Annons

Macka med tonfiskröra

Matiga mackor med tonfisk, potatis och sardeller stillar hungern på bästa sätt. Perfekt att packa ner i picknick-korgen!


fyllda-brod-med-tonfisk-recept

Fyllda bröd med tonfisk är perfekt mat på picknicken.

Fyllda bröd med tonfisk – recept

TESTA OCKSÅ: Klassisk tonfiskmacka

• 4 pers • 20 min

4 surdegsfrallor
4 små kokta potatisar
5 sardeller
4–6 rädisor
5 cm purjolök
1 burk tonfisk i vatten, 150 g
1 dl majonnäs
2 msk kapris
persilja

Annons

TESTA OCKSÅ: Minipajer med tomat och fetaost

1. Dela bröden med en kniv. Skär potatisen i mindre bitar och fördela på underdelarna.
2. Hacka sardellerna, skiva rädisorna och purjolöken. Mosa ihop avrunnen tonfisk med majonnäs, kapris och sardeller. Fördela över potatisarna och garnera med purjolök, rädisor och lite persilja.
3. Vira in bröden i något trevligt papper, lägg dem gärna i en brödform och packa ner i korgen.

Gilla Allers på Facebook

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...