Annons

Annons

Lövbiff med lufttorkad skinka och potatisstomp

Detta lättlagade och goda receptet på fylld lövbiff med lufttorkad skinka och potatisstomp är klart på bara drygt 30 minuter!


fylld lovbiff med skinka recept

Satsa på vackra tomater av olika sorter för att göra den goda lövbiffen i sin smakrika sky till ett riktigt smycke.

Fylld lövbiff med skinka – recept

Festligt, läckert och lättlagat recept – bjud på fylld lövbiff med lufttorkad skinka, salvia och potatisstomp.

• 4 pers • 35 min

4 rejäla lövbiffar
4 skivor lufttorkad skinka
ca 12 blad färsk salvia
salt och peppar
smör till stekning
2 dl kalvbuljong
ev ½ dl rött vin

Stomp
700 g potatis av mjölig sort
10 cm purjolök
4 vitlöksklyftor
10 blad färsk basilika
75 g smör

Servering
färska tomater
färsk spenat
krasse

1. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Lägg en skiva lufttorkad skinka och några salviablad på varje lövbiff och vik ihop. Krydda med salt och peppar.
2. Stomp: Skala potatisen, skär i bitar och koka nästan mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Strimla purjolök, hacka vitlök och basilikablad och blanda med potatisen. Lägg i en klick smör och rör om tills smöret smält eller stöt lätt med en potatisstöt, men det ska vara bitar kvar i stompet. Smaka av med salt och peppar.
3. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek lövbiffarna på hög värme ca 1 minut på var sida.
4. Ta upp lövbiffarna och koka ur pannan med kalvbuljong och eventuellt rött vin.
5. Servera de fyllda lövbiffarna med potatisstompet och en enkel sallad med tomater, spenat och krasse.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…