Annons

Annons

Fylld fläskfilé med äppelmos

Bjud på ugnsstekt fläskfilé med bacon, äpple och rosmarin. Servera med spännande passionsfruktssås. Vilken festmåltid!


Fylld flaskfilé med appelmos recept

Festens bästa recept på fylld fläskfilé med bacon, äppelmos och rosmarin.

• 4 pers • 1 tim

1 fläskfilé, ca 600 g
salt och peppar
smör eller olja till stekning

Fyllning
1 dl äppelmos
125 g tärnat bacon
½–1 msk torkade chiliflakes
1/2 msk torkad rosmarin eller ca 1 msk färsk

Annons

Curry- och passionsfruktssås
2 mogna passionsfrukter
2 dl crème fraiche
1–2 msk curry
honung

Tomatsallad
6 tomater
½–1 dl strimlad salladslök
½–1 msk vinäger
2 msk olja

Servering
bakade potatisar

1. Sätt ugnen på 150°. Skär ett snitt längs långsidan på fläskfilén. Fläk ut köttet så det ligger platt och banka ut det med en köttklubba. Salta och peppra.
2. Fyllning: Knaperstek bacon, låt rinna av och svalna. Blanda med äppelmos, chiliflakes och rosmarin.
3. Bre fyllningen på köttet och vik ihop filén. Bind ihop med steksnöre.
4. Bryn köttet i matfett. Lägg över i en eldfast form och stek färdigt i ugnen ca 45 minuter eller tills innertemperaturen är 63°. Låt vila 10–15 minuter.
5. Sås: Halvera passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och lägg det i en skål. Tillsätt crème fraiche och curry. Rör om. Smaka av med honung.
6. Tomatsallad: Klyfta eller halvera härliga sommartomater och blanda med den tunt strimlade löken, vinägern och oljan.
7. Skär upp köttet i skivor och servera med varma bakade potatisar, passionsfruktssåsen och tomatsalladen.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/