Annons

Annons

Gammaldags fruktkräm

Gör enkelt en klassisk gammaldags fruktkräm på torkade aprikoser och katrinplommon. Perfekt dessert för två!


Fruktkräm på torkad frukt recept

Recept på en gammaldags fruktkräm gjord på torkad frukt!

LÄS OCKSÅ: Så torkar du frukt och bär – tips!

Fruktkräm på torkad frukt – recept

Recept på gammaldags fruktkräm på torkad frukt – torkade aprikoser och katrinplommon – och smaksatt med kanel och socker. Servera med mjölk eller grädde.

Annons

• 2 pers • 30 min

TESTA OCKSÅ: Lättlagad dessert med päron och mintchoklad

10 aprikoser
10 katrinplommon
1 äpple
1–2 msk socker
1 kanelstång
½ msk potatismjöl utrört i 2 msk vatten

Servering
mjölk eller grädde

1. Lägg aprikoser och katrinplommon i en kastrull med 5 dl vatten och låt stå på svag värme i 10 minuter, klipp sedan aprikoserna i bitar. Koka frukten i ca 10 minuter.
2. Skala och tärna äpplet och lägg ner tillsammans med socker och kanelstång. Låt koka tills äpplena mjuknat lite. Rör ut potatismjölet i 2 msk vatten, häll ner i krämen och låt koka upp igen medan du rör om i botten.
3. Häll upp i en skål, strö en aning socker över och låt svalna. Servera med mjölk eller grädde.

Bild: IBL


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/