Annons

Annons

Frukostbullar med saffran

Nybakade frallor på morgonen är svårslaget. Dessa är kryddade med saffran och passar särskilt bra i juletid.


Annons

frukostbullar-med-saffran

Enkelt recept på nättjästa frukostbullar med härlig smak av saffran och pumpakärnor!

Frukostbullar med saffran – recept

Perfekt med nättjästa frallor som är klara lagom till frukost! Här får du recept på läckra frukostbullar med smak av saffran, kardemumma, ingefära och pumpakärnor.

24 bullar

5 dl mjölk
50 g jäst
1 kuvert saffran, 0,5 g
½ dl sirap
75 g rumsvarmt smör
1 msk salt
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
100 g rivna morötter, ca 1 ½ dl
1 dl pumpakärnor
16–17 dl vetemjöl

1. Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, saffran, sirap, smör och kryddor. Blanda ner morötter, pumpakärnor och mjöl. Blanda till en smidig deg.
2. Baka ut bullar på en plåt, täck med plast och ställ in i kylen över natten.
3. Sätt ugnen på 225°. Ta ut bullarna ur kylen och låt jäsa i rumstemperatur i 30 minuter.
4. Grädda i ca 7 minuter.

Av Tina Gustafsson
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…