Annons

Annons

Frittata med sparris och getost

Njut av en läcker frittata med sparris , soltorkade tomater och getost som du enkelt gör i ugnen. Perfekt som lunch eller ett lättare kvällsmål!


frittata-med-potatis,-senap-och-sparris-recept

Mättande och gott med frittata gjord i ugnen med sparris, potatis och soltorkade tomater!

TESTA OCKSÅ: Tomatpaj med fetaost

• 4 port • 50 min

2 msk olivolja
2 mindre rödlökar, skurna i skivor
250 g färsk spenat
örtsalt
10 små färskpotatisar, kokta
1 knippa grön sparris, 200–250 g
5 soltorkade tomater
100 g getost
6 ägg
2 msk vatten
salt och peppar
1 msk dijonsenap

Annons

TESTA OCKSÅ: Sparrissallad med pocherat ägg

Garnering
färsk timjan

1. Sätt ugnen på 220°. Skär rödlöken i skivor.
2. Häll olivolja i en stor stekpanna, hetta upp och stek rödlöken tills den mjuknat. Blanda ner spenaten och låt steka ihop några minuter. Smaksätt med örtsalt och lägg ner i en ugnsform, ca 20×30 cm.
3. Dela potatisarna och lägg dem i formen. Skär bort änden på den gröna sparrisen, skär återstoden i ca 4 cm långa bitar och lägg i formen.
4. Halvera de soltorkade tomaterna och lägg i formen. Skär getosten i skivor och lägg överst.
5. Vispa äggen, tillsätt vattnet och smaksätt med salt, peppar och dijonsenap. Häll över gratängformen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter tills äggen stelnat och frittatan fått fin färg.
6. Servera frittatan varm eller kall och garnera med färsk timjan.

Gilla Allers på Facebook

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkanssson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...