Annons

Annons

Frittata med sparris och getost

Njut av en läcker frittata med sparris , soltorkade tomater och getost som du enkelt gör i ugnen. Perfekt som lunch eller ett lättare kvällsmål!


frittata-med-potatis,-senap-och-sparris-recept

Mättande och gott med frittata gjord i ugnen med sparris, potatis och soltorkade tomater!

TESTA OCKSÅ: Tomatpaj med fetaost

• 4 port • 50 min

2 msk olivolja
2 mindre rödlökar, skurna i skivor
250 g färsk spenat
örtsalt
10 små färskpotatisar, kokta
1 knippa grön sparris, 200–250 g
5 soltorkade tomater
100 g getost
6 ägg
2 msk vatten
salt och peppar
1 msk dijonsenap

TESTA OCKSÅ: Sparrissallad med pocherat ägg

Garnering
färsk timjan

1. Sätt ugnen på 220°. Skär rödlöken i skivor.
2. Häll olivolja i en stor stekpanna, hetta upp och stek rödlöken tills den mjuknat. Blanda ner spenaten och låt steka ihop några minuter. Smaksätt med örtsalt och lägg ner i en ugnsform, ca 20×30 cm.
3. Dela potatisarna och lägg dem i formen. Skär bort änden på den gröna sparrisen, skär återstoden i ca 4 cm långa bitar och lägg i formen.
4. Halvera de soltorkade tomaterna och lägg i formen. Skär getosten i skivor och lägg överst.
5. Vispa äggen, tillsätt vattnet och smaksätt med salt, peppar och dijonsenap. Häll över gratängformen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter tills äggen stelnat och frittatan fått fin färg.
6. Servera frittatan varm eller kall och garnera med färsk timjan.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkanssson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…