Annons

Annons

Frittata med kryddig korv

Laga hela middagen i stekpannan! Denna härliga rätt med korv, potatis, lök, ost och ägg svänger du ihop på en halvtimme.


frittata korv

Panna med korv, potatis, ost och ägg

● 4 pers ● ca 30 min

ca 200 g kryddig korv
7–8 kokta små potatisar
150 g smakrik ost
1–2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
1 dl skalad mandel
2 msk matolja
salt och peppar
8 ägg

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skiva korven, dela potatisarna i mindre bitar och tärna osten grovt. Skala lök och vitlök och skiva fint. Ansa chilin och skiva tunt. Grovhacka mandeln.
3. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek korven knaprig under omrörning. Ta upp och ställ åt sidan. Rör ner potatis och lök och låt fräsa under omrörning i 2–3 minuter.
4. Tillsätt vitlöken och mandeln och fräs ytterligare några minuter. Salta och peppra.
5. Fördela korv, ost och chili ovanpå.
6. Knäck över äggen. Gratinera högst upp i ugnen i ca 10 minuter eller tills äggen känns klara och osten har smält.

Av Miki Cutic Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…