Annons

Annons

Friterade mozzarella sticks

Lättfriterade mozzarella sticks med härlig smak av parmesan. Ljuvligt gott och enkelt att göra själv!


friterade-mozzarella-sticks-recept

Krispiga utanpå och mjuka inuti….läckra friterade mozzarella sticks!

TESTA OCKSÅ: Ceviche som plockmat

• 4 pers • 30 min + 1 tim i frysen

400 g mozzarella i en hel bit som inte ligger i en lag/vatten
½ dl vetemjöl
1 ägg
100 g riven parmesanost
2 dl neutral olja

TESTA OCKSÅ: Tacos med räkor

Servering
bladpersilja
citronklyftor

1. Skär mozzarellan i 10 cm långa stavar, ca 1×1 cm.
2. Förbered paneringen genom att mäta upp mjöl, uppvispat ägg och riven parmesanost i tre skålar.
3. Vänd mozzarellastavarna i mjölet, doppa sedan i äggvispet och sist i parmesanosten. Lägg de panerade oststavarna på en bricka och frys dem i minst 1 timme. Kan även förberedas dagen innan.
4. Hetta upp 1 ½–2 dl neutral olja i en kastrull (den bör nå upp ½–1 cm på kanten). Bryn sticksen gyllenbruna på alla sidor.
5. Servera gärna sticksen i mjuka tortillabröd med sallad, eller ät dem som de är. Servera gärna med färsk bladpersilja och citron.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…