Annons

Annons

Frasiga skal med krämiga fyllningar


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegetarisk ost- och grönsakspaj

● 4 pers ● ca 1 tim

Pajdeg

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten

Fyllning

1 ask sockerärter
10 salladslökar
1/2 dl soltorkade tomater
1 tsk sambal oelek
2 dl riven västerbottensost
3 dl grädde
1/2 dl hackad persilja
3 ägg
salt och peppar
2 minitomater

Servering

sallad
ev crème fraiche

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare.

2. Kavla ut pajdegen tunt och klä fyra portionsformar, eller en stor form. Förgrädda i ugnen i några minuter.

3. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och spola dem kalla.

4. Skär salladslöken tunt, hacka de soltorkade tomaterna och fördela i pajskalen.

5. Blanda sambal oelek, ost, grädde, persilja och ägg i en skål. Krydda med salt och peppar och häll blandningen i pajskalet.

6. Halvera tomaterna och lägg tillsammans med sockerärterna på äggsmeten. Grädda pajerna i ugnen tills de får en fin färg, ca 25–30 minuter. Servera med en sallad och gärna en klick crème fraiche.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...