Annons

Annons

Frasiga jordgubbsgömmor

Små härliga petit-chouer med en krämig fyllning med smak av vanilj och apelsin. Och en liten jordgubbsöverraskning!


petitchouer

Petit-chouer med jordgubbsgömma

● ca 20 st

1 1/2 dl vatten
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
3 ägg

Fyllning

1 1/2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1/2 apelsin
ca 20 färska jordgubbar, gärna små

Garnering

florsocker

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt allt mjöl på en gång och rör om kraftigt till en slät, klistrig massa. Värm massan på medelvärme under fortsatt omrörning en kort stund tills den är blank och släpper kastrullens kant och botten. Ta från värmen och låt svalna en kort stund.

Gilla Allers på Facebook

3. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.

4. Fyll smeten i en spritspåse som försetts med en krusig sprits. Spritsa ut små toppar på bakpappersklädd plåt. Det går även utmärkt att klicka ut smeten med hjälp av två skedar.

5. Grädda topparna i mitten av ugnen i ca 18–20 minuter. De ska ha fått gyllenbrun färg och kännas lätta och luftiga.

6. Fyllning: Vispa grädden. Rör ner philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och finrivet apelsinskal. Rör krämen slät.

7. Rensa och skölj jordgubbarna, är de stora kanske de behöver delas.

8. Skär av ett lock i bottnen på petit-chouerna. Lägg en klick kräm i varje och tryck in en jordgubbe. Bre ett tunt lager kräm ovanpå bären och tryck åter fast bottnarna. Pudra över florsocker.

Tips!

Bakelserna kan göras sockerfria genom att utesluta socker och vaniljsocker i fyllningen. Hoppa även över florsockergarneringen och ringla i stället över lite sockerfri smält choklad.

Recept: Irene Ingelmark Bild: Ralph Månsson

jordgubbsgraddbullar Gräddbullar med gömda jordgubbar



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...