Annons

Annons

Frasig panerad kyckling

Kycklingklubbor med läcker panering som serveras med en krämig citrondipp. Perfekt som tilltugg eller som smidig måltid i det gröna!


friteradkyckling

Panerade kycklingklubbor

Vi gör en rejäl sats panering för att den ska täcka kycklingen ordentligt runtom. Det går självklart bra att göra en mindre sats om man vill ha mindre panering.

● 4 pers
● ca 1 tim 10 min

Annons

8 kycklingben salt och peppar 2 ägg
2 msk mjölk

Panering

2 dl rostad lök
2 msk grillkrydda
2 dl brödsmulor
2 dl riven cheddarost
ca 1 dl olivolja

Citrondipp

skal och saft av 1 citron 2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
salt och peppar

Servering

potatis
sallad

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Skär bort det allra översta på benen, avlägsna skinnet och pressa ner köttet så att du ser benet och får en klubba att hålla i,  se bild. Salta och peppra köttet runtom.
3. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Lägg ingredienserna till paneringen i matberedaren och kör runt i några varv. Ta upp och lägg i en skål. Smaka av med salt och peppar.
4. Doppa först köttet i äggstanningen och vänd det sedan i paneringen. Lägg kycklingbenen i en långpanna och baka i mitten av ugnen i ca 1 timme.
5. Vispa ihop ingredienserna till citrondippen och servera direkt tillsammans med kycklingen. Servera gärna potatis och en sallad till.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/