Annons

Annons

Frasig kantarellstrudel

Frasig strudel fylld med skogens guld! Ett riktigt gott och uppskattat tillbehör till kräftskivan.


kantarellstrudel recept

● 6 pers  ● ca 30 min

1 pkt filodeg
1 gul lök
ca 200 g kantareller
3 msk olivolja
½ dl finhackad persilja
1 tsk chiliflakes
salt och peppar
ca 1 dl turkisk yoghurt
1 ägg
100 g fetaost

Garnering
vispat ägg till pensling
vallmofrön
dill

1. Skala och finhacka löken samt ansa och grovhacka svampen. Hetta upp en stekpanna med 3 msk olivolja. Rör i svamp- och lökhacket och fräs tills all vätska har dunstat bort. Rör i persiljan och chili-flakes, smaka av och ställ åt sidan.
2. Vispa ihop yoghurt och ägg till en kräm.
3. Sätt ugnen på 200°. Ta fyra ark filodeg och lägg dem två och två på en bänk. Klicka på krämen och stryk ut den jämnt.
4. Fördela svampfräset jämnt över krämen och smula på osten.
5. Rulla ihop till rullar och lägg på en klädd plåt, pensla på ägg och strö på vallmofrön. Grädda i ca 30 minuter. Serveras kalla eller ljumma.

Av Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…