Annons

Annons

Fräsch räkröra med bruchettas

Räkor, mango, lime och chili är riktigt fin kombination. Gott som tilltugg eller en fräsch måltid som serveras med grillade tomatbruschettas.


bruschetta-med-rakor

● 4 pers ● 45 min

300 g fryst lax
400 g räkor med skal
saften av 1 lime
1 röd chilifrukt
1 kruka färsk koriander
150 g fryst mango i bitar

Avokadoröra

2 mogna avokador
½ urkärnad röd chilifrukt
rivet skal och saften av 1 lime
2 msk sweet chilisås
1 pressad vitlöksklyfta

Tomatbruschetta

4 skivor av en baguette
4 msk olivolja
salt och peppar
2 salladslökar
300 g tomater i olika färger
1 msk olivolja
½ dl grovt hackad persilja
10 basilikablad

Annons

1.  Låt laxen tina något och skär i mindre kuber, ca 7×7 mm. Lägg i en skål. Pressa limesaft över och blanda väl. Låt stå i ca 30 minuter.
2. Skala räkorna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern grovt och blanda sedan den, chilin, räkorna och mangon med laxen.
3. Avokadoröra:  Finhacka chilin. Dela, kärna ur och skala avokadon och lägg i en bunke tillsammans med skal och saft av lime, sweet chilisås, finhackad chili och pressad vitlök. Mosa ihop eller mixa med en stavmixer. Stanna gärna när röran fortfarande är lite grov i konsistensen.
4. Tomatbruschetta: Grilla eller rosta bröden. Ringla olivolja över och krydda med salt och peppar. Skär salladslöken fint. Skär tomaterna i bitar och blanda i en bunke med olivolja, salladslök, persilja och strimlade basilikablad. Fördela röran på bröden. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera räkblandningen med avokadodressing och tomatbruschetta.

Fler goda recept med skaldjur

Grillade skaldjursspett med lime

Krämig pasta med musslor


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/