Annons

Annons

Fräsch krabbsallad med sting


Annons

Krabbsallad

 

Fräsch krabbsallad med sting

I dressingen används mirin, som är ett japanskt sötat risvin. Finns på den asiatiska hyllan i dagligvaruhandeln eller i asiatiska livsmedelsaffärer.

 

● 4 pers ● 20 min

Dressing: Finhacka 1/2 röd chili, önskas mycket hetta så behåll fröna. Blanda ihop med 1/2–1 msk vit balsamicovinäger1 msk mirin och saft och skal av 1 apelsin och 1 lime. Ställ åt sidan.

Krabbsallad: Skala 300 g mango och 1 avokado och dela i mindre bitar. Häll av 2 burkar krabbkött (ca 240 g). Skala och finhacka 1/2 rödlök. Skala 1 gurka och 1 morot. När skalet är borta, fortsätt skala så du får fina remsor. Blanda ihop salladen med dressingen och blanda i ca 1/2 dl färsk dill och koriander. Servera ur höga glas med ett gott bröd eller knäcke till.

Tips! Använd gärna fryst mango – garanterat mogen!

 

Recept: Sandra Palmqvist

Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…