Annons

Annons

Frallor med nässlor

Frallor med nässlor och sesamfrön. Härligt saftiga brödbullar att servera till soppan, grytan eller vårsalladen!


nasselbullar

Nässelbullar med sesamfrön

● 8 st ● 3 tim

10 dl nässlor (50 g)
1 msk rapsolja
25 g jäst
3 dl vatten
1 1/2 tsk salt
1/2 dl sesamfrön
6–7 dl vetemjöl special (400 g)

Garnering

sesamfrön

1. Koka nässlorna 2 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av och krama noga ur överflödig vätska.

Annons

2. Mixa nässlorna med oljan till en slät massa.

3. Lös upp jästen i en bunke med vatten.

4. Rör i salt, sesamfrön, nässelmassa och mjöl. Plasta in bunken och låt jäsa i 2 timmar.

5. Strö mjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Dra ut den till en längd och dela i 8 bitar. Forma bitarna till bullar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

6. Sätt ugnen på 250° och låt bullarna jäsa i 30–40 minuter.

7. Gör ett litet diagonalt snitt i bullarna med en vass kniv. Strö sesamfrön i snittet.

8. Sätt in plåten, spreja vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen. Stäng ugnsluckan snabbt. Baka i 6–7 minuter.

9. Ta ut och låt bullarna svalna på galler utan bakduk.

Av: Mette Ankarloo Bild: Anette Nilsson

Mer med nässlor!

Nässelsoppa med laxtopping

Paj med nässlor, fetaost och pinjenötter



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...