Annons

Annons

Frallor med havregryn

Här du bästa receptet på frukostbröd. Degen jäser medan du sover och på morgonen är det bara att baka ut och grädda!


frallor-med-havregryn-recept

TESTA OCKSÅ: Nyttiga frallor med dinkelmjöl

• 14–16 st • 12 tim

25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 msk solrosfrön
2 dl fiberhavregryn + cirka 3 dl till utbakningen
½ dl rågkross
10 dl vetemjöl special

Annons

TESTA OCKSÅ: Smoothie med hallon och banan

1. Vispa ut jästen i det kalla vattnet i en bunke. Rör i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en fast deg. Täck bunken noga med plastfolie och låt jäsa över natten i kylen, 8–12 timmar.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Mjöla bakbordet generöst med havregryn. Stjälp ut degen och dela den med en degskrapa. Dra ut degen till längder och rulla dem samtidigt i havregryn. Dela degen i bullar av önskad storlek och lägg på en bakpappersklädd plåt. Snitta varje bulle på diagonalen. Grädda direkt i 12–14 minuter.
4. Låt bullarna svalna på plåten. Det går utmärkt att frysa in överblivna bullar.

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/