Annons

Annons

Focaccia med lök, äpple, fetaost och rosmarin

Focaccia är ett klassiskt italienskt matbröd. Detta receot har en spännande smakkombination av sött och salt.


focaccia-med-apple-och-fetaost-recept

Testa också: Läckert lantbröd med gröna oliver

Focaccia med äpple och fetaost – recept

Focaccia är ett gott italiensk bröd som du enkelt bakar i långpanna. Detta klassiska ljusa matbröd är smaksatt med rosmarin, timjan, fetaost, rödlök och äpple. Perfekt på en buffé, till småplock eller till soppa.

• 1 bröd

Testa också: Saftigt rödbetsbröd med fullkorn

3 dl vatten
25 g jäst
1 tsk socker
½ tsk salt
3 msk olivolja
ca 7 dl vetemjöl

Fyllning

4–5 syrliga äpplen
150 g fetaost
½ rödlök
1 msk hackad färsk rosmarin
1 msk hackad färsk timjan
1 tsk flingsalt
2 msk flytande honung
grovmalen svartpeppar

Testa också: Nattjästa baguetter

1. Värm vattnet fingervarmt.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt socker, salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck med en bakduk och låt degen vila i ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Knåda samman degen lätt. Kavla ut den rektangulär, ca 30×40 cm.
5. Fyllning: Kärna ur äpplena och skiva tunt, lägg ut dem jämnt över degen så att ytan täcks. Smula över fetaosten. Skiva rödlöken tunt och strö över. Strö över de hackade kryddorna och salt. Ringla över honungen och vrid ett par varv med pepparkvarnen överst. Låt jäsa i ca 30 minuter.
6. Grädda brödet i mitten av ugnen i 15–18 minuter. Skär upp i bitar vid servering.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...