Annons

Annons

Festfin fläskfilé med krämig risotto

Bjud på härlig helgmiddag med parmesanpanerad fläskfilé och saffransrisotto. Suveränt gott!


saffransrisotto

 4 pers  40 min

1 fläskfilé, ca 800 g
1 dl ströbröd
2 dl finriven parmesanost
smör till stekning

Saffransrisotto
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk olivolja
2 ½ dl risottoris, t ex avorio
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 kuvert saffran, 0,5 g
ca 8 dl grönsaksbuljong
2 dl finriven parmesanost

Tillbehör
ca 600 g små tomater på kvist
2–3 msk olivolja
2 msk råsocker

Garnering
Hackad persilja
Rivet citronskal
Crema di balsamico

1. Sätt ugnen på 175°.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Putsa filén ren från hinnor och skär sedan i ca 2 cm tunna skivor. Blanda ströbröd och parmesan på en tallrik och panera filébitarna i blandningen. Tryck till ordentligt så att så mycket som möjligt fastnar på köttet.
2. Lägg tomaterna i en eldfast form och ringla olivolja över. Strö över sockret och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen tills risotton och filén är klara, ca 30 minuter.
3.Risotto: Finhacka lök och vitlök. Smält smöret med olivoljan i en kastrull och låt risottoriset och lökhacket puttra några minuter under omrörning utan att det tar färg. Häll på vinet och tillsätt saffranet, låt det puttra in. Häll sedan på varm buljong lite i taget och låt koka in mellan tillsatserna. Gör så tills riset känns färdigt, det ska ha en liten kärna och vara krämigt till konsistensen. Blanda ner osten, salta och peppra.
4. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek filébitarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida. Krydda med salt och peppar.
5. Servera filébitarna med tomaterna och risotton. Strö en blandning av lite finhackad persilja och rivet citronskal över. Det passar också fint att ringla lite crema di balsamico över.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...