Annons

Annons

Fläskfilé med stark tomatsås

Gott recept på fläskfilé med tomatsås, sardeller, chiliflakes och krämig grädde!


Fläskfilé med smakrik tomatsås som ger en känsla av vardagslyx!

Fläskfilé med tomatsås som ger en känsla av vardagslyx!

Fläskfilé i tomatsås – recept

En smakrik tomatsås med fläskfilé som garanterat gör succé på middagsbordet!

• 4 pers • 30 min

1 fläskfilé, 600–700 g
salt och peppar
smör och olja till stekning
½ tsk chiliflakes
250 g små tomater
1 vitlöksklyfta
6 sardeller i olja
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 dl vispgrädde

Annons

Servering
spagetti el linguine
smörgåskrasse

1. Putsa fläskfilén ren från senor och hinnor. Dela den i 2–3 cm tjocka skivor, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och olja, stek köttet färdigt, ca 3 minuter per sida. Tillsätt chiliflakes i pannan. Lyft köttet ur pannan och ställ åt sidan.
2. Dela tomaterna och fräs i samma stekpanna som köttet. Tillsätt pressad vitlök. Hacka sardellerna fint och tillsätt med tomatpuré, socker och grädde i pannan. Låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen. Blanda ner köttet och pastan i tomatsåsen. Garnera med smörgåskrasse och servera!

Av Maja Rehwin
Bild: Jesper Arvidsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...