Annons

Annons

Fläskfilé med sallad på färskpotatis

Fläskfilé är bästa bjudmaten! Här får köttet smak av örter och serveras med en sallad på färskpotatis, rädisor och fetaost.


Annons

flaskfilé-med-sallad-på-färskpotatis-och-fetaost-recept

Örtkryddad fläskfilé med sallad på färskpotatis, rädisor och fetaost!

RECEPT: Enkel dessert med rabarber och vaniljkräm

• 4 pers • 35 min

1 fläskfilé, 800 g
1 msk finhackad salvia
1 tsk finhackad rosmarin
1 fint smulat lagerblad
salt och peppar
rapsolja till stekning

Sky
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
4 dl kalvbuljong
1 msk japansk soja
2 tsk balsamvinäger

RECEPT: Krämig soppa på vit sparris till förrätt

Grönsaker
2–3 späda morötter
10 cm purjolök
1 knippa rädisor, ca 10 st
125 g sockerärter
500 g kokt färskpotatis
rapsolja till stekning
20 g rucola
100 g fetaost

Garnering
citronskivor
färsk rosmarin

Dessutom behövs
grillpinnar

1. Putsa filén ren från hinnor och skär sedan i skivor, ca 3 cm. Banka ut köttet lätt och krydda med salvia, rosmarin, lagerblad, salt och peppar.
2. Ansa grönsakerna och skär dem samt den kokta potatisen i mindre bitar.
3. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och fräs alla grönsaker lite lätt så att de behåller sin krispighet. Krydda med salt och peppar.
4. Finhacka chili och vitlök till skyn. Stek köttet i rapsolja i en stekpanna i 2–3 minuter på var sida. Ta upp köttet ur pannan och lägg i chilin och vitlöken. Låt det fräsa i ca 30 sekunder och koka ur pannan med buljong, soja och vinäger. Lägg tillbaka köttet i pannan.
5. Blanda ner rucola och smulad fetaost i de varma grönsakerna. Lägg ihop köttbitarna till små torn och lägg en citronskiva på toppen. Stick en grillpinne igenom och servera med skyn och grönsakerna. Garnera gärna med en rosmarinkvist.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…