Annons

Annons

Fläskfilé med fantastisk smak!

Det är enkelt att lyckas med fläskfilén när du låter den marineras två gånger – allt som krävs är lite tid. Men det är värt sin väntan!


dubbelmarinerad-flaskfile

Dubbelmarinerad fläskfilé med mango

● 4 pers ● 1 tim + tid för marinering

1 fläskfilé, ca 800 g
salt och peppar
smör till stekning

Marinad 1

1 msk finhackad färsk rosmarin eller
1–2 msk torkad
saft av 1/2 citron
1 dl olivolja

Marinad 2

1/2 dl balsamvinäger
2 msk flytande honung
1/2 dl olivolja
1 dl blandade hackade örter, t ex timjan, persilja, basilika
1 tsk chiliflakes
1 pressad vitlöksklyfta

Servering

1 mogen mango eller ca 125 g fryst
ugnsrostad potatis
sallad

Annons

1. Putsa fläskfilén fri från hinnor och senor. Blanda ihop marinad 1, häll den i dubbla plastpåsar och lägg i köttet. Sug luften ur plast-
påsarna och knyt ihop. Massera in marinaden lite i filén och lägg in i kylen över natten.
2. Sätt ugnen på 175°. Ta upp filén ur marinaden. Torka av köttet och krydda med salt och peppar runtom. Bryn filén i en klick smör i en stekpanna tills den får en fin färg. Efterstek i ugnen tills innertemperaturen är 67°, 20–25 minuter, och låt svalna.
3. Skiva upp filén tunt och lägg upp på ett uppläggningsfat.
4. Blanda ihop ingredienserna till marinad 2. Häll hälften av marinaden över filébitarna och låt stå i ca 1 timme. Häll sedan över resten av marinaden vid servering.
5. Skala mangon och dela den i tärningar. Servera till fläskfilén ihop med ugnsrostad potatis och en sallad.

Av Jan-Erik Hagbohm  Bild: Anette Nilsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...