Annons

Annons

Flädertårta med vit choklad

Fläder, jordgubbar och vit choklad möts i denna mjuka kaka. Fräsch, god och somrig!


jordgubbffladertarta

Flädertårta med vit choklad

● 1 tårta, ca 10 bitar

200 g smör eller margarin
200 g vit choklad
1 dl socker
3 ägg
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl outspädd fläderblomssaft

Garnering

1 liter färska jordgubbar
finrivet skal av 1/2 citron
1/2 dl outspädd fläderblomssaft
2 msk riven vit choklad
ev gurkörts- och fläderblommor

Glasyr

1/2 dl vispgrädde
100 g vit choklad

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund bakform, ca 24 centimeter i diameter, gärna med löstagbar kant. Mjöla med potatismjöl.
2. Smält matfettet. Bryt chokladen i bitar och tillsätt i matfettet, rör om tills chokladen smält. Ta från värmen.
3. Tillsätt sockret och rör ner äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Sikta därefter ner potatismjöl och bakpulver. Häll sist ner saften och rör åter smeten slät.
4. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Den får gärna fortfarande vara lite kladdig i mitten då den tas ut. Låt kakan kallna i formen.
5. Rensa och skölj jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar eller skivor och lägg i en skål tillsammans med citronskalet. Häll över fläderblomssaften. Rör om varsamt och ställ bären svalt att dra i lagen medan kakan kallnar.
6. Ge grädden till glasyren ett uppkok och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och tillsätt den i grädden. Rör om till en slät sås.
7. Lossa kakan från formen och lägg upp på fat. Ringla över den vita glasyren. Toppa med bären och strö över den rivna chokladen. Garnera gärna med några söta blommor.

Av: Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson

Midsommartårta Här hittar Du fler fina tårtor!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/