Annons

Annons

Fläderblomssaft med lime och mynta

Det här kan vara sommarens godaste saft... Testa vårt recept på fläderblomssaft med mynta, lime och citron.


fladerblomssaft-med-mynta-och-lime-recept

Fläderblomssaft med mynta och lime smakar fräscht och somrigt.

Fläderblomssaft med mynta och lime – recept

Testa också: Ingefärsdryck med lime

• ca 2 liter • 20 min 
+ 2–4 dagar i kyl

Testa också: Jordgubbssmoothie med melon

40 fläderblommor
4 kvistar pepparmynta
finrivet skal och saft av 1 citron
finrivet skal och saft av 3 limer
ca 1 ½ liter vatten
ca 30 g citronsyra
10 dl strösocker

Annons

Testa också: Rabarbersaft med ingefära

1. Putsa blomklasarna, ta bort blad och småkryp. Lägg blommorna i ett stort kärl. Släng myntans stam och lägg bladen tillsammans med blommorna.
2. Tillsätt saft och skal från citronerna och limen till blommorna och myntan
3. Koka upp vattnet och häll över. Häll i citronsyra och socker och rör om ordentligt med ren slev.
4. Täck med lock och låt stå svalt 2–4 dygn. Blanda några gånger under tiden så att sockret verkligen löst sig.
5. Sila saften (koncentrat) genom finmaskig sil och tappa upp på rengjorda flaskor och förvara svalt.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...