Annons

Annons

Matig fisksoppa med rotfrukter och dillkräm

Fisksoppa passar både till vardags och fest. Testa vårt enkla recept med torsk, kokosmjölk, rotfrukter, tomat och dillkräm.


fisksoppa-med-torsk-och-kokosmjolk-recept

Fisksoppa med torsk, kokosmjölk och rotfrukter och dillkräm på toppen.

Testa också: Klassisk fisksoppa med lax och räkor

Fisksoppa med torsk och 
kokosmjölk – recept

• 4 pers • 30 min

Testa också: Krämig fisksoppa med torsk – klar på 25 minuter!

500 g fiskfilé
5 medelstora potatisar
1 stor morot
¼ kålrot
1 gul lök
1–2 vitlöksklyftor
olja till stekning
1 förp krossade tomater, 500 g
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar

Annons

Dillkräm
2 dl tjock yoghurt, 10%
ca 20 g hackad dill
salt och peppar

Garnering
finstrimlad purjolök

Testa också: Torsk med frasigt ost- och örttäcke

1. Skala och tärna rotfrukterna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i olja.
2. Dillkräm: Rör ihop alla ingredienserna. Ställ åt sidan.
3. Koka ihop tomatkross, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar. Smaka av med peppar och salt.
4. Dela fisken i 3x3x3 cm bitar och sjud försiktigt i soppan ca 5 minuter. Vänd ner rotfruktsfräset.
5. Servera med dillkräm och finstrimlad purjolök.

Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...