Annons

Annons

Läcker fiskgryta med sötpotatis

I det här enkla receptet kombinerar du torsk, bönor och sötpotatis med kokosgrädde, hummerbuljong – och lite kanel!


fiskgryta med sotpotatis recept

Sötpotatis är en spännande och matig rotfrukt i detta läckra och kryddiga recept på fiskgryta.

Fiskgryta med sötpotatis – recept

Av torskrygg gör du enkelt detta recept på fiskgryta med sötpotatis, svarta bönor och räkor på toppen.

• 4 pers • ca 50 min

ca 500 g torsk, gärna ryggfilé
1 gul lök
ca 500 g sötpotatis
matolja eller smör till stekning
½–1 tsk kanel
5 dl hummerbuljong
1 burk kokosgrädde, 400 ml, t ex Ica
ca 300 g kokta svarta bönor
salt och peppar

Servering
skalade räkor

1. Skala och skiva löken. Skala sötpotatisen och dela i mindre bitar.
2. Fräs lök och sötpotatis några minuter i matfettet i en kastrull tills löken blivit gyllenbrun och mjuk. Pudra över kanel och rör om.
3. Häll på buljongen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter. Häll på kokosgrädden och bönorna, låt koka utan lock i ca 10 minuter.
4. Dela torsken i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda klart under lock i ytterligare ca 10 minuter. Salta och peppra. Strö på räkor, gärna handskalade.

Tips!
Vill du ge grytan lite hetta? Rör i 1–2 msk röd currypasta!

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…