Annons

Annons

Mustig fiskgryta med sej och blåmusslor

Lättfixat recept på lyxig och värmande fiskgryta med sej, blåmusslor och svamp. Perfekt en ruggig höstkväll!


Annons

fiskgryta-med-sej-och-blamusslor-recept

En mustig fiskgryta med sej, blåmusslor och härlig buljong värmer gott i höstmörkret.

Fiskgryta med sej och blåmusslor – recept

Bästa receptet på en lättlagad och värmande fiskgryta med sej, blåmusslor och svamp.

• 4 pers • 35 min

500 g sej
salt och peppar
1 nät blåmusslor
100 g skogschampinjoner (eller valfri svampfavorit)
1 stor gul lök
4 tomater
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
5 dl fiskbuljong
1 msk konc hummerfond

Servering
hackad persilja
hackad dill

1. Skär sejen i bitar och krydda lite lätt med salt och peppar.
2. Skölj musslorna och plocka bort de skadade och de som inte stänger sig.
3. Dela svampen i halvor, skiva löken och dela tomaterna i bitar.
4. Fräs grönsakerna lätt i olivoljan. Häll på vinet, buljongen och tillsätt hummerfonden. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka upp ½ dl vatten i en kastrull som rymmer musslorna. Lägg i alla musslorna och koka under lock i 4–5 minuter. Släng bort de som inte öppnar sig.
6. Lägg fisken ner i grytan med grönsakerna och låt puttra med i några minuter. Lägg sedan i musslorna och servera grytan rykande varm med lite hackad persilja och dill över.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…