Annons

Annons

Fisk i foliepaket

Allt i ett paket! Fisk, potatis och sås som tillagas på grillen och serveras med flera goda tillbehör.


fiskifolie

Fisk i foliepaket

Smöret du lägger i paketet blir som en sås, vill du inte ha så mycket kan du halvera mängden!

● ca 25 min

4 fiskfiléer, t ex torsk, hoki eller sej
salt och peppar
ca 500 g kokt färskpotatis
ca 200 g smör

Tillbehör

2 ägg
1 rödlök
200 g matjessill
1/2 kruka dill
2 dl gräddfil
2–3 dl krutonger

1. Hårdkoka äggen, 8–10 minuter, skala dem och tärna dem fint. Under tiden, skala och finhacka löken samt skär sillen i 1 cm stora tärningar. Finhacka dillen.
2. Skär potatisen i 6–7 mm tunna skivor. Skär smöret i fyra jämntjocka skivor.
3. Klipp 4 ark av aluminiumfolie, ca 40 cm. Lägg potatis i mitten, toppa med fisk och lägg på en skiva smör. Smaka av med salt och peppar och förslut foliepaketen.
4. Grilla paketen i 12–13 minuter. Öppna upp och låt sedan varje gäst själv lägga på tillbehören.

 

Fler recept för foliepaket på grill!

Gör smulpaj på grillen

Gino – en grillad efterrätt


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…