Annons

Annons

Fisk i folie – klar på 30 minuter!

Fisk i foliepaket är lättlagad och snabblagad mat. Provat vårt recept med vit fisk som torsk, kolja eller sej.


fisk-i-folie-med-gronsaker-recept

Fisk med folie och grönsaker är både läckert och lättlagat.

Fisk i folie med grönsaker – recept

Testa också: Caesarsallad med lax

• 4 pers • 30 min

Testa också: Krämig fisksoppa med torsk och citron – klar på 25 minuter!

600 g vit fisk
4 små gula lökar
100 g färska 
champinjoner
2 vitlöksklyftor
125 g sugar snaps
16 små tomater
75 g färsk spenat
olivolja
salt och peppar
1 knippa dill

Annons

Sås
2–3 dl grekisk yoghurt
2 msk majonnäs
1 dl hackad persilja
½ dl fint skuren gräslök
1 tsk sambal oelek
rivet skal och saft av 
½ lime

Gilla Allers på Facebook

Dessutom behövs
4 ark aluminiumfolie, ca 40×40 cm

Testa också: Ugnsbakad torsk med knaprigt täcke

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skiva löken och champinjonerna och hacka vitlöken. Fräs tillsammans med sugar snaps, tomater och spenat i 2 msk olivolja. Krydda med salt och peppar.
3. Fördela blandningen i mitten på foliearken. Lägg på några kvistar dill. Krydda fisken med salt och peppar och lägg ovanpå. Ringla lite olivolja över.
4. Nyp ihop folien runt fisken och ställ in paketen i ugnen i 20–25 minuter.
5. Sås: Mixa ihop alla ingredienserna till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...