Annons

Annons

Fira veckan med tårta!

Ljuvligt god och väldigt lättlagad pavlova med maräng, apelsinsås och färska bär. Mums!


pavlova

Pavlovatårta

● 8 pers ● 30 min

6 dl apelsinjuice
1 dl socker
2 färdiga marängbottnar
2 dl hallon
2 dl vispgrädde

Garnering

2 dl blåbär
ca 10 jordgubbar
2 dl hallon

1. Koka ihop apelsinjuice och socker till en simmig sås, ca 20 minuter. Låt svalna.

Annons

2. Lägg upp den ena marängbotten på ett uppläggningsfat och fördela hallonen över. Häll ca 1 dl av apelsinsåsen försiktigt över hallonen. Lägg den andra botten ovanpå.

3. Vispa grädden och bre eller spritsa den över tårtan.

4. Halvera jordgubbarna och fördela på toppen av tårtan tillsammans med hallon och blåbär. Ringla ca 1 dl  av apelsinsåsen över. Servera genast.

Recept: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/