Annons

Annons

Rulltårta med lemon curd

Fräsch och god rulltårta! Lemon curd, hallon och röda vinbär sätter en härligt syrlig smak på fyllningen.


Rulltårta

Rulltårta med lemon curd och bär

● 10–12 bitar

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

5 msk lemon curd
4 msk hallonsylt
ca 6 klasar vinbär

Topping

2 dl vispgrädde
125 g röda vinbär
100 g hallon

1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper.

2. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Bre ut smeten över bakpapperet. Grädda mitt i ugnen i fem minuter.

3. Lägg ett bakpapper på köksbänken och strö över ett jämnt lager av strösocker. Stjälp upp kakan med botten upp på det sockrade papperet. Låt svalna lite och dra sedan bort det övre papperet. Är det svårt att få bort kan det hjälpa att pensla med kallt vatten.

4. Bre på lemon curd, hallonsylt och repade vinbär. Rulla ihop kakan från långsida till långsida. Låt rulltårtan ligga i pappret tills det är dags för dekorering.

5. Vispa grädden fluffig och bre den tjockt på tårtan. Avsluta med att dekorera med bären.

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…