Annons

Annons

Citron- och mandelrutor

Enkelt recept på jättegoda citron- och mandelrutor.


Bild: Ralph Månsson, Anette Nilsson

Citron- och mandelrutor – recept

● 12 bitar ● 40 min + tid att svalna

Botten
2 ägg
2 dl strösocker
½ citron, det rivna skalet
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vatten

Mandelglasyr
75 g smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
1 dl flagad mandel

Annons

1. Sätt ugnen på 175˚ .

2. Botten: Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör i övriga ingredienser.

3. Bre ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30×25 cm. Grädda i 30 minuter, kolla med en sticka att kakan är färdig. Låt den svalna i formen.

4. Mandelglasyr: Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ta grytan från värmen och vispa ner florsocker, vaniljsocker och äggula tills det blir en kräm som går ihop. Bre krämen över kakan och strö över mandeln.

5. Skär kakan i fyrkantiga bitar och servera.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/