Annons

Annons

Fina fisken med lax- och dillfyllda fiskfiléer


lyxiga-laxfyllda-fiskfileer

vitpixel

Lyxiga laxfyllda fiskfiléer

● 4 pers ● ca 30 min

400 g spättafilé

1 salladslök 

100 g kallrökt lax 

1 knippa dill

salt och malen vitpeppar 

3 dl fiskbuljong

1/2 dl vitt vin

1 dl grädde

ev 1 tsk majsstärkelse

Lök- och dillsallad

2–3 salladslökar

1 knippa dill

Servering

skivad citron

kokt potatis

 

1.Lägg ut spättafiléerna på arbetsbänken. Skiva salladslöken tunt. Placera en skiva kallrökt lax, en dillvippa och några skivor salladslök på varje filé och rulla ihop. Krydda med salt och vitpeppar.  Lägg dem tätt i en kastrull.

2. Koka upp buljongen och häll den över fisken. Låt sjuda (inte koka) i ca 7 minuter.

3. Sila ner buljongen i en annan kastrull och håll filéerna varma. Koka ihop buljongen med vinet och grädden till simmig konsistens. Vill du ha tjockare sås kan du reda med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten. Koka upp igen. Salta och peppra.

4. Lök- och dillsallad: Skär salladslök tunt och blanda med dillvippor.

5. Lägg upp löksalladen i mitten på varje tallrik. Lägg fiskfiléerna ovanpå och häll såsen över. En citronskiva och lite kokt potatis smakar bra till.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…