Annons

Annons

Filmjölksbröd med nötter och nypon

Ett saftigt nyponbröd – som inte behöver jäsa – med nötter, filmjölk och dinkel ger härligt tugg till frukosten!


Filmjölksbröd med nötter recept

Grovt filmjölksbröd med dinkelmjöl, nötter och nypon!

RECEPT: Glutenfritt morotsbröd

Filmjölksbröd med nötter – recept

Baka enkelt ett saftigt filmjölksbröd som inte behöver jäsa! Nötter, nypon och dinkelmjöl ger det hembakade grova brödet en härlig smak. Gott till både frukost och att servera till en soppa eller på buffé.

TESTA OCKSÅ: Hemgjord nyponsoppa

• 1 bröd

3 ½ dl dinkelmjöl
3 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl grovhackade valnötter eller hasselnötter
1 tsk salt
1 ½ tsk bikarbonat
1 ägg
1 ½ dl nyponmos, se recept här intill
2 dl filmjölk
2 msk honung

RECEPT: Knäckebröd med västerbottensost

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en avlång bakform som rymmer ca 1 ½ liter.
2. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke.
3. Tillsätt ägg, nyponmos, filmjölk och honung. Rör om till en slät smet.
4. Klicka ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
5. Stjälp det nygräddade brödet ur formen och låt svalna under bakduk.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…