Annons

Annons

Festfin torsk

Får vi lov att bjuda på en av vår kock Jan-Eriks paradrätter?  Torsk med saffransgrönsaker. Ljuvligt gott!


Annons

Festfin torsk

Torsk med saffransgrönsaker

● 4 pers ● 40 min

600 g torskfilé eller annan vit fisk
salt och peppar
1/2 kruka basilika
1/2 dl olivolja
2 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
1 tsk rivet citronskal

Grönsaker

3 potatisar
1 röd paprika
1 gul lök
1 stjälk blekselleri
3 soltorkade tomater
2–3 msk olivolja
½ dl torrt vitt vin
4 dl fiskbuljong
½ pkt saffran
ca 20 svarta oliver

Garnering

färsk basilika

Servering

sallad
bröd

1. Krydda fisken med salt och peppar. Mixa sedan basilikabladen med olivolja och blanda i riven parmesanost, pressad vitlök och citronskal. Krydda med salt och peppar.

2. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skär de soltorkade tomaterna i bitar. Hetta upp lite olivolja i en gryta eller panna och fräs potatis-, tomat- och grönsaksbitarna lite lätt någon minut. Häll på vin och buljong och tillsätt saffran. Koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en eldfast form och lägg i oliverna. Sätt ugnen på 225°.

3. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och fördela basilikablandningen över. Baka i ugnen i ca 10 minuter.

4. Garnera med färsk basilika. Servera med sallad och ett gott bröd.

Recept: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…