Annons

Annons

Lax- och skaldjurslasagne

Den perfekta lasagnen för dig som gillar fisk och skaldjur. Det här ljuvligt krämiga receptet är fullt med härliga smaker från havet!


laxlasagne

● 4 pers ● 1 tim

4 stora färska lasagneplattor
400 g räkor med skal
450 g lax
3–4 kvistar dill
7 cm purjolök
180 g färsk spenat
rapsolja till stekning
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk konc hummerfond
2 tsk sambal oelek
ca 10 minitomater
1 dl riven gratängost

Servering
Valfri sallad

1. Sätt ugnen på 175°. Skala räkorna och hacka dem grovt. Skär laxen i tunna strimlor. Hacka dillen.

2. Skiva purjolöken tunt. Fräs spenaten mjuk i lite rapsolja i en stekpanna tillsammans med purjolöken. Krydda med salt och peppar.

3. Lägg spenatfräset i en bunke och blanda med hackad dill, crème fraiche, grädde, mjölk, hummerfond och sambal oelek. Krydda med salt och peppar.

4. Varva spenatblandningen med lasagneplattor, räkor, lax och halverade tomater i en eldfast form, ca 20 cm i diameter. Du kan också använda en fyrkantig i liknande storlek. Avsluta med crème fraiche-blandningen och toppa med osten.

5. Baka i ugnen i ca 40 minuter. Låt den sedan stå och vila ca 10 minuter före servering. Garnera med en sallad gjord på t ex spenat, dill, tunt skuren purjolök och kanske lökgroddar.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Anette Nilsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…