Annons

Annons

Festens finaste smörgåstårta

Lyxig, maffig och alldeles underbar smörgåstårta med extra allt! Kronan på verket till vilken buffé som helst!


Smörgåstårta

● ca 12 pers ● 1 tim + tid i kyl

6 hönökakor

Räkfyllning

ca 600 g oskalade räkor eller ca 250 g i lake
250 g hummer- eller krabbkött
20 g gräslök
2 mogna avokador
200 g naturell färskost
2–3 msk finriven pepparrot
saft + finrivet skal av 1 citron
salt och peppar

Laxfyllning

20 g dill
1 rödlök
2 burkar tonfisk i vatten
ca 300 g varmrökt lax
3 dl tjock yoghurt, t ex turkisk
3 msk dijonsenap

Garnering

4–6 dl smetana
ca 20 handskalade räkor
1 burk svart rom, 80 g
ca 150 g gravad lax
ca 150 g rökt lax
ca 100 g groddar och örter, t ex dill, gräslök, ärtskott, alfalfagroddar, vitlöksgroddar
1 avokado
5 rädisor
ca 20 gröna sparrisar

Annons

1. Räkfyllning: Skala räkorna. Låt hummer- eller krabbkött rinna av ordentligt i en sil. Hacka gräslöken, mosa ihop avokadon med färskost, riven pepparrot och citron. Blanda allt med skaldjuren. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer pepparrot.

2. Laxfyllning: Finhacka dill och rödlök. Blanda med resterande ingredienser och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer dijonsenap.

3. Lägg ut två hönökakor så att de bildar en cirkel. Bre på laxfyllningen, toppa med två hönökakor och bre därefter på räkfyllningen. Lägg på de sista två hönökakorna. Förvara väl täckt i kyl till nästa dag. Räkorna till garneringen kan du skala och förvara i kylen. Spara skalen till exempelvis en räksoppa.

4. Vid servering: Bre smetana över hela tårtan och garnera med skaldjur, fisk och grönt. Sparrisen kan du antingen förvälla några minuter eller rosta halverade i varm ugn på 200° i ca 5 minuter. Kyl ner sparrisen innan du garnerar med den!

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

laxtarta Krämig laxtårta med löjrom

silltarta Silltårta med fin sälta


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/