Annons

Annons

Färskpotatis med krämig dipp

Vem gillar inte färskpotatis? Här får du den med smält smör, dill och med en krämig dipp till!


farskpotatis-med-dill-och-kramig-dipp-recept

Läckert tillbehör till kött och fisk i form av färskpotatis med dill och en krämig dipp.

TESTA OCKSÅ: Fläskfilé med sallad på färskpotatis

• 4 pers • 30 min

400 g färskpotatis
2 knippor färsk dill
1–2 msk smör

TESTA OCKSÅ: Spett med lax och skaldjur

Fänkål- och vitlöksskräm
1–2 vitlöksklyftor
3 msk fänkålsfrön
1 ½ dl majonnäs
salt och peppar
några droppar citronsaft

Annons

1. Koka färskpotatisen i rikligt med dill, 1 knippa.
2. Kräm: Skala och finhacka vitlöken. Torrosta tillsammans med fänkålsfröna på medelvärme i en panna till gyllenbrunt. Mixa ihop med majonnäsen med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
3. Finhacka resterande dillknippa. Smält smöret och blanda ner potatis och dill. Servera direkt tillsammans med fänkålskrämen.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/